dinsdag, mei 30, 2006

VoipDiscount gaat concurrentie met Jajah aan

JajahJajah is een zeer handige VoIP dienst waarmee je met een gewone telefoon over het internet kunt bellen. Het is met Jajah niet nodig om met een microfoon of headset voor je computer te zitten.

Bellen via Jajah werkt als volgt: op de Jajah website vul je je eigen telefoonnummer en het nummer dat je wilt bellen in. Vervolgens gaat na enige tijd je telefoon. Nadat je de telefoon hebt opgenomen wordt automatisch een verbinding gemaakt met het nummer waar je naartoe wilt bellen.
Op deze manier kun je gebruik maken van de extreem lage tarieven van VoIP telefonie en tegelijkertijd profiteren van het gemak van 'normale' telefonie. Je kunt dus bijvoorbeeld gewoon gebruik maken van je draadloze DECT telefoon en op je gemak een telefoongesprek op de bank voeren.

Jajah is marktleider op het gebied van gecombineerde Web/POTS (Plain Old Telephone System) VoIP telefonie en is mede dankzij het feit dat het niet nodig is om software op je computer te installeren extreem populair.

Het Duitse VoIP bedrijf Betamax (makers van ondermeer Voipdiscount, VoipBuster, VoipCheap en VoipStunt) heeft met Webcalldirect de aanval ingezet op het populaire Jajah. Het grote voordeel van Webcalldirect is dat je gratis naar vaste nummers in Nederland en een groot aantal andere landen kunt bellen, terwijl dit bij Jajah ongeveer 2,6 eurocent per minuut kost.

Hoewel deze nieuwe manier van VoIP bellen voor de 'techies' onder ons misschien een beetje saai is (geen software om te installeren, geen chat- of videocall-functie), denk ik dat deze hybride (Web/POTS) vorm van VoIP telefonie wel eens een heel grote vlucht zou kunnen nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten