maandag, mei 08, 2006

Windows Live Call: VoIP client in Live Messenger beta

Vandaag ontving ik een melding dat er een nieuwe versie van de Windows Live Messenger beta beschikbaar was. Na het installeren was er behalve een nieuw kleurschema weinig nieuws te ontdekken, totdat ik een chatvenster opende en een telefoon-knopje zag. Na het klikken op deze knop kwam het volgende venster tevoorschijn:

Windows Live Call
Na enig zoekwerk kwam ik op een pagina van Verizon terecht waar meer informatie over deze nieuwe VoIP service te vinden was. Verzon/MCI rekent voor gesprekken naar Nederlandse nummers 0,022 € hetgeen gelijk is aan het tarief dat SkypeOut in rekening brengt.
Aangezien er geen gratis testmogelijkheid beschikbaar is kan ik helaas nog niets zeggen over de gesprekskwaliteit.

De informatie op de Windows Live Call website is nog erg karig, maar één ding is erg opvallend: in de interface is een 'provider' gedeelte te vinden. Het lijkt erop dat Microsoft ervoor heeft gekozen haar VoIP cliënt geschikt te maken voor verschillende VoIP providers. Zou het zo zijn dat ze voor de SIP standaard hebben gekozen? Dit zou een heel slimme stap zijn aangezien ze hiermee een sterke troef in handen hebben tegenover het gesloten Skype protocol.

Update:
De Windows Live Call dienst is niet geheel nieuw, het is al in eerdere beta versies beschikbaar geweest. Zoals in het bovenstaande screenshot is te zien is in deze nieuwe beta versie het uiterlijk van de Live Call functie compleet veranderd, zie ook het Windows Live Messenger weblog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten