zondag, januari 22, 2006

Philips WiFi videotelefoon voor KPN VoIP dienst

Philips WiFi videotelefoon voor KPN VoIP dienstOp eHomeUpgrade las ik dat KPN voor haar InternetPlusBellen VoIP dienst in samenwerking met Philips een WiFi videotelefoon zal introduceren. Na het volgen van de link naar het originele persbericht op de Philips website zag ik dat dit al op 1 september 2005 is geschreven. Aangezien ik op dit weblog nog geen aandacht heb besteed aan dit wel zeer interessante toestel, wilde ik dit oude nieuws toch niet aan jullie onthouden.

De Philips VP-5500 VoIP Videophone heeft een ingebouwde VGA camera die 240 graden kan draaien zodat je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving kunt filmen tijdens het bellen. Het is hierdoor ook mogelijk om de camera helemaal weg te draaien als je niet wilt dat je gesprekspartner kan zien dat je je haar nog niet hebt gekamd :)

De VoIP telefoon draait op een compacte versie van het Linux besturingssysteem en kan via het internet software updates ontvangen. Al met al een heel stoer apparaat. Vreemd dat dit nieuws nu pas de andere kant van de oceaan heeft bereikt.

3 opmerkingen:

 1. Anoniem6:45 a.m.

  Ik heb nu een VP5500 en het is inderdaad een leuk stukje techniek. 100% ok, maar zoals altijd ieder voordeel heeft ook een nadeel.

  De telefoon moet op de oplader, hij is binnen 8 uur schoon leeg wanneer dat niet gedaan wordt (dat zal te maken hebben met de linux versie die erop draait, er is namelijk een aanpassing nodig om de batterij te sparen) en jawel hij geeft een zeer hoge toon (nauwelijks hoorbaar) nadat je de oproep gemist hebt. Er knippert een groen lampje en als het lampje uit gaat hoor ik de hoge fluit toon (mee knipperen dus). Ik heb wel een beter gehoor dus de rest van de Fam. moet er echt naar op zoek gaan willen ze die horen.

  Persoonlijk set ik altijd alle gesprekken op de luidspreker en ik mis eigenlijk de vaste instellings optie (dat kan alleen wanneer je in gesprek bent met iemend).

  Dus 3 puntjes waarvan ik zeg: upgrade de software .......

  De rest is echt geweldig, bedankt voor dit leuke en mooie stukje techniek.

  Ik heb hem inderdaad via KPN aan de Experia Box hangen, de software komt dan van de KPN en niet van Philips. De tlefoon geeft aan dat ik versie 4.20 heb met qtopia versie 2.10

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem6:46 a.m.

  Ik heb nu een VP5500 en het is inderdaad een leuk stukje techniek. 100% ok, maar zoals altijd ieder voordeel heeft ook een nadeel.

  De telefoon moet op de oplader, hij is binnen 8 uur schoon leeg wanneer dat niet gedaan wordt (dat zal te maken hebben met de linux versie die erop draait, er is namelijk een aanpassing nodig om de batterij te sparen) en jawel hij geeft een zeer hoge toon (nauwelijks hoorbaar) nadat je de oproep gemist hebt. Er knippert een groen lampje en als het lampje uit gaat hoor ik de hoge fluit toon (mee knipperen dus). Ik heb wel een beter gehoor dus de rest van de Fam. moet er echt naar op zoek gaan willen ze die horen.

  Persoonlijk set ik altijd alle gesprekken op de luidspreker en ik mis eigenlijk de vaste instellings optie (dat kan alleen wanneer je in gesprek bent met iemend).

  Dus 3 puntjes waarvan ik zeg: upgrade de software .......

  De rest is echt geweldig, bedankt voor dit leuke en mooie stukje techniek.

  Ik heb hem inderdaad via KPN aan de Experia Box hangen, de software komt dan van de KPN en niet van Philips. De tlefoon geeft aan dat ik versie 4.20 heb met qtopia versie 2.10

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je uitgebreide reactie!

  BeantwoordenVerwijderen