donderdag, januari 19, 2006

Engelse supermarktketen stapt in VoIP markt

De Engelse supermarkt gigant Tesco doet zijn intrede op de snel groeiende VoIP markt.

Op dit moment beschikken al 8,1 miljoen huishoudens in het Verenigd Koninkrijk over breedband internet toegang en kunnen daarom gebruik maken van VoIP diensten.

Internet-telefonie, ook wel Voice over IP (oftewel VoIP) genoemd, biedt gebruikers de mogelijkheid om over dezelfde kabels die toegang tot het internet verschaffen telefoongesprekken te voeren.

De VoIP markt maakt op dit moment een extreem sterke groei door. Een van de pioniers in deze markt, Skype, is vorig jaar gekocht door de veiling-gigant eBay en is nog steeds marktleider.

Ondanks het eenvoudig te gebruiken Skype, is tot nu toe de VoIP markt vooral een markt voor de technisch gevorderde gebruikers, dit betekent echter dat de enorme massamarkt nog openligt.

Tesco zal een telefoon gaan aanbieden met het uiterlijk van een normale telefoon, met het verschil dat de Tesco VoIP telefoon op de USB poort van een computer dient te worden aangesloten.

Zoals Skype en Gossiptel al doen, zal ook Tesco haar klanten een eigen telefoon nummer geven waarmee ze ook voor normale telefoons bereikbaar zijn.

Het technische gedeelte van dit nieuwe product van Tesco Telecoms wordt geleverd door het Australische bedrijf Freshtel, dat al een belangrijke speler op de VoIP markt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten