zondag, januari 22, 2006

Philips WiFi videotelefoon voor KPN VoIP dienst

Philips WiFi videotelefoon voor KPN VoIP dienstOp eHomeUpgrade las ik dat KPN voor haar InternetPlusBellen VoIP dienst in samenwerking met Philips een WiFi videotelefoon zal introduceren. Na het volgen van de link naar het originele persbericht op de Philips website zag ik dat dit al op 1 september 2005 is geschreven. Aangezien ik op dit weblog nog geen aandacht heb besteed aan dit wel zeer interessante toestel, wilde ik dit oude nieuws toch niet aan jullie onthouden.

De Philips VP-5500 VoIP Videophone heeft een ingebouwde VGA camera die 240 graden kan draaien zodat je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving kunt filmen tijdens het bellen. Het is hierdoor ook mogelijk om de camera helemaal weg te draaien als je niet wilt dat je gesprekspartner kan zien dat je je haar nog niet hebt gekamd :)

De VoIP telefoon draait op een compacte versie van het Linux besturingssysteem en kan via het internet software updates ontvangen. Al met al een heel stoer apparaat. Vreemd dat dit nieuws nu pas de andere kant van de oceaan heeft bereikt.