dinsdag, oktober 24, 2006

Wengo SIP VoIP dienst nog erg beta

Wengo SIP VoIP dienstVandaag heb ik de Wengo VoIP dienst aan een korte test onderworpen. Wengo is een open source initiatief dat te vergelijken is met Gizmo.

Ik was van plan om Wengo uitgebreid te reviewen, maar nadat een aantal testgesprekken abrupt werden verbroken heb ik de handdoek in de ring gegooid. Wengo is nog erg beta. Ik hoop dat de Franse ontwikkelaars snel het grote aantal bugs kan verhelpen want Wengo is in potentie een zeer interessante dienst.

Ik ben een groot voorstander van op het SIP protocol gebaseerde VoIP diensten, ik zie nu al dat veel van mijn kennissen Skype gebruiken en zich daarmee ongewild vastpinnen op één (niet goedkope) aanbieder. Met SIP heb je hier geen last van, je kunt eenvoudig bellen met gebruikers van andere diensten en ook het wisselen van provider is eenvoudig.

In toekomstige versies van de Wengo softphone zal het ook mogelijk zijn om andere SIP VoIP aanbieders te gebruiken en dit is goed nieuws want de softphone ziet er goed uit.

Een leuke optie is de mogelijkheid om je MSN, Google Talk of Jabber instant messaging account te integreren in de Wengo softphone. Zo hoef je niet meer verschillende instant messaging programma’s te installeren.

Over een paar maanden zal ik Wengo nog eens proberen, ik ben benieuwd of dit goede initiatief kan worden doorgezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten