vrijdag, maart 16, 2007

Fring werkt nu ook met SIP op je mobiele telefoon

Fring, de Symbian VoIP software voor mobiele telefoons, ondersteunt nu ook het gebruik van SIP VoIP providers.

Het was al mogelijk vanaf je mobiele telefoon gebruik te maken van Skype, GoogleTalk en MSN en nu is dus ook de open SIP standaard toegevoegd.

Helaas beschik ik niet over een telefoon met het Symbian besturingssysteem (ik heb een iMate SP5i met Windows Mobile) dus ik kan het zelf niet uitproberen maar ik hoor graag in de comments wat jullie ervaringen met Fring zijn!

2 opmerkingen:

 1. Anoniem1:57 p.m.

  Fring werkt aardig. Het is de eerste client die SIP ondersteund op een Nokia N80. (De Nokia N80 Internet Edition heeft standaard ondersteuning van SIP, de gewone N80 niet.)

  Het geluid is goed, alleen wat zacht. Ook op het luidste volume is het met moeite verstaanbaar. Buiten of in een rumoerige omgeving wordt het denk ik lastig.

  Verder hebben deze programmaatjes (instant messengers, VoIP met presence) een groot euvel: ze trekken de batterij van je mobiel snel leeg.

  Ik ga nog eens testen hoe dit werkt op een publieke hotspot.

  Het grote voordeel is duidelijk: je kunt nu overal waar Wifi is bellen en gebeld worden tegen scherpe tarieven of zelfs gratis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je reactie! Ik heb tot nu toe alleen mobiel voip getest met Skype for Mobile maar dat was helaas geen succes.

  Als het geluid erg zacht is kun je misschien proberen je telefoon op speakerphone te zetten?

  BeantwoordenVerwijderen