donderdag, november 17, 2005

Sony maakt entree in VoIP markt

Het volgende bedrijf dat computergebruikers onderling gratis laat bellen, waar ze zich ter wereld ook bevinden, heeft zich gemeld. Het Japanse bedrijf Sony heeft een samenwerkingsverband met het Amerikaanse Glowpoint gesloten. Glowpoint levert software waarmee de gebruikers onderling kunnen telefoneren.

Anders dan bij reguliere VoIP-producten ligt het zwaartepunt bij Sony op videotelefonie. Dat bracht het bedrijf ertoe om de software onder de naam IVE (Internet Video Everywhere) op de markt te brengen. Naast een gratis abonnement exploiteert Sony abonnementen die maandelijks 10 en 20 dollar kosten. Daarvoor kan de IVE-gebruiker videobellen en gewoon bellen met meerdere personen tegelijk en heeft hij de beschikking over een telefoniste.

Sony is vooralsnog de hekkensluiter in een lange rij bedrijven die gratis telefonie via internet aanbieden. Illustratief voor de hyperige stemming rondom internetbellen is de recente overname van internetbelbedrijf Skype door eBay. eBay betaalde daar 2,6 miljard dollar voor. Analisten beoordelen de overname als te hoog, maar eBay weet zeker dat de toegevoegde waarde van de onderlinge communicatie tussen haar klanten via Skype hoog zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten