vrijdag, november 11, 2005

Microsoft integreert VoIP in Office 12

VoIP is een echte Buzz techniek op dit moment, de Amerikaanse markt loopt hierbij duidelijk voorop. Het lijkt erop dat VoIP een nóg belangrijkere rol gaat spelen aangezien Microsoft vol inzet op deze nieuwe techniek.

Microsoft heeft recent aangekondigd dat de nieuwe versie van Microsoft Office (nummer 12 alweer) VoIP funcionaliteiten mee zal krijgen. Naast het feit dat PDF en XML zullen worden ondersteund is dit zeer belngrijk nieuws.

Met de integratie van VoIP in Microsoft Office wil men de samenwerking op kantoren tussen medewerkers verbeteren. Na implementatie kunnen medewerkers via hun PC telefoongesprekken voeren. Tevens kunnen gesprekken automatisch worden omgeleid indien de medewerker afwezig is.
Aangezien Skype, Google en Yahoo! al volop met VoIP in de weer zijn is het niet meer dan logisch dat Microsoft hierin meegaat.

Voor bedrijven is dit een duidelijk signaal dat VoIP volwassen wordt en niet alleen geschikt is voor persoonlijke gesprekken via Skype.

Verwacht wordt dat Office 12 volgend jaar op de markt wordt gebracht, analysten verwachten dat Microsoft hiermee weer een flinke slag kan toebrengen aan haar concurrenten zoals ook in het verleden is gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten