zondag, december 10, 2006

Test je VoIP verbinding

Mocht je willen weten of je verbinding goed genoeg is voor het gebruik van VoIP telefonie, dan kun je dat hier eenvoudig testen.

Niet geheel verassend was voor mijn verbinding de Quality of Service de achilleshiel, met slechts 36% is het niet echt prettig bellen over mijn Tiscali ADSL lijn.

3 opmerkingen:

 1. ik ben benieuwd of je dit via een vaste verbinding hebt geprobeerd of over je wifi nrouter ... ik kreeg eerst ook beroerde scores (ik deed de test toen via m'n laptopo en draadloos) terwijl ik toch een goede provider heb (xs4all) ik heb de test nog eens via mijn mac (via een netwerkkabel) herhaald en alle resultaten waren perfect! Dus voordat je conclusies trekt uit deze test ook maar eens naar je eigen hardware kijken dus ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de test inderdaad via een draadloze verbinding gedaan. Sterker nog, ik deel mijn verbinding met de buren en ik heb daarom nog een extra tussenstap via een Belkin wireless repeater...

  De test uitvoeren met een netwerk kabel zal dus niet gaan lukken omdat de Netgear ADSL router bij mijn buurman staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat zou dus prima kunnen verklaren waarom het voip minder goed gaat dan je zou willen. Bovendien een wifi verbinding wordt met wat meer afstand (of muren) al snel minder en zeker minder in QOS. (is ook vervelend voor bijvoorbeeld streaming video).

  BeantwoordenVerwijderen