woensdag, december 21, 2005

Xs4all introduceert VoIP dienst

Xs4all zal morgen van start gaan met een eigen VoIP dienst. In eerste instantie is het nog niet mogelijk om te bellen naar vaste nummers en ook het behouden van het eigen telefoonnummer wordt pas in een later stadium mogelijk.

Xs4all zal zijn nieuwe voip-dienst gefaseerd uitrollen en gaat zoals gezegd donderdag van start met een basisaanbod.

Dit basisdienst voorziet in twee persoonlijke voip-nummers die beginnen met 087-87. Xs4all-abonnees betalen niets extra voor de dienst. Aanvankelijk zullen maximaal honderd aanvragen per dag worden verwerkt.

Op het VoIP-nummer zijn abonnees wereldwijd bereikbaar. Bellen is evenwel wat lastiger, aangezien de basisdienst niet kan worden gebruikt om naar nummers buiten het netwerk van Xs4all te bellen.

Een belangrijk voordeel aan deze VoIP-dienst is dat abonnees op hun VoIP-nummer gebeld kunnen worden. Dat is bij bijvoorbeeld Skype nog niet mogelijk met Nederlandse nummers.

Met een router die het SIP-protocol ondersteunt, zoals de Thomson 716 die door Xs4all wordt geleverd, zal ook gebeld kunnen worden als de PC uit staat.

Om een goede gesprekskwaliteit te garanderen zal het VoIP verkeer binnen het Xs4all netwerk voorrang krijgen op het overige verkeer.

De provider verwacht in de loop van 2006 de dienst te kunnen uitbreiden zodat ook vaste en mobiele nummers kunnen worden gebeld. Hiervoor zal de isp pakketten met belminuten introduceren. Later dat jaar zal het ook mogelijk worden het vaste telefoonabonnement van KPN op te zeggen.

Xs4all koppelt de VoIP-mogelijkheid aan zijn basisabonnement. Dit basisabonnement is een standaardonderdeel van zijn adsl-abonnementen, maar ook van zijn hostingpakketten en inbelabonnementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten